Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Nederland Engels
Aanmelden

Schademiddag, 8 juni 2016

Datum en plaats: woensdagmiddag 8 juni in het Spant! in Bussum

Op woensdag 8 juni a.s. organiseert de afdeling Schade van het Verbond voor de vierde keer de Schademiddag, wederom in het Spant! in Bussum. Naast de gebruikelijke marktvergaderingen zal er een plenair gedeelte plaatsvinden, dit jaar met als overkoepelend thema ‘Klimaat’. Het programma ziet er als volgt uit.  

Programma
13.00 uur      Ontvangst met lunch
 
13.45 uur     Marktvergaderingen (Aansprakelijkheid, Brand, Motor, Rechtsbijstand, Transport en Technisch)
          
15.15 uur      Pauze
 
15.45 uur      Marktvergadering Schade
     - Leo De Boer, directeur Schade van het Verbond, praat u bij over de innovatiekalender.
- Robbert Otto, voorzitter van het Sectorbestuur Schade blikt terug en kijkt vooruit op de ontwikkelingen in de sector schade en presenteert de cijfers over 2015.
- De diverse platformvoorzitters geven een korte terugkoppeling van de marktvergaderingen.
- Pier Vellinga, hoogleraar klimaatverandering aan de Wageningse Universiteit over klimaatverandering en de risico’s voor verzekeraars, ook als het lukt om de wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot 2 graden.
- Annechien Meier van het Laboratory for Microclimates informeert u op originele wijze over hoe de gevolgen van klimaatverandering te reduceren. 
 
 
17.00 uur      Borrel
 
 
Marktvergadering Rechtsbijstand
13.45 uur     Jos Sewalt, voorzitter van het Platform Rechtsbijstand praat u bij over het afgelopen jaar en de komende periode. Ook zal hij de jaarcijfers rechtsbijstand aan u presenteren.
14.15  uur    Sasja Winters, sectormanager zakelijke dienstverlening bij de ING, heeft onderzoek gedaan naar de rol van technologie in de sector van juridische dienstverlening. Zij zal de uitkomsten van dit onderzoek met u delen.
14.45  uur    Legalloyd is een voorbeeld van een nieuwe vorm van juridische dienstverlening, mogelijk gemaakt door technologie. Sjors Dobbelaar, co-owner en chief legal officer van Legalloyd zal u meenemen in deze vorm van innovatieve juridische dienstverlening: hoe regulier juridisch werk steeds meer kan worden overgenomen door technologie.
 
  
Marktvergadering Technische Verzekeringen
13.45 uur      Michel Vilijn, voorzitter van het Platform Technische Verzekeringen, praat u bij over de activiteiten van het platform in het afgelopen jaar en de plannen voor de komende periode.
13.55 uur      Presentatie jaarcijfers door Wai-Chong Evink, CVS
14.15 uur      Michel Vilijn houdt een inleiding over ‘holistic covers’ in de markt van Technische Verzekeringen en praat de aanwezigen bij over de ontwikkelingen bij de IMIA.
 
 
Marktvergadering Motorrijtuigenverzekeringen
13.45 uur      Peter van de Knaap, directeur SWOV, vertelt over verkeersveiligheid en de rol van
                   verzekeraars
14.20 uur      Presentatie van de marktcijfers door Evert van Steenbergen
14.45 uur      Speerpunten platform Mobiliteit (o.a. directe verzekering, autonome voertuigen en
                   verkeersveiligheid) door Thom Mallant, voorzitter platform Mobiliteit
 
 
Marktvergadering Brandverzekering
13.45 uur     Presentatie cijfers door Alex Hoen
14.00 uur     Terug en vooruitblik door Richard Oets, voorzitter Platform Brand
14.15  uur     David de Jong, Achmea en Lot Locher, Amsterdam Rainproof over hoe publiek private samenerking de overlast voor de burger en de
         schadelast voor de verzekeraar kan verlagen.

 
Marktvergadering Aansprakelijkheid
13.45 uur     Jan de Jongh, voorzitter van het Platform Aansprakelijkheid praat u bij over het afgelopen en komend jaar.
14.00 uur     Presentatie cijfers door Wim van Dam, CVS
14.15 uur     Stijn Franken, advocaat bij Nauta Dutilh, neemt u mee in de wereld van 3D-printing vanuit de juridische hoek.
14.45 uur     Gert de Rijder, werkzaam bij CED, zal u hierna inzage geven in de toepassingsmogelijkheden van 3D-printing voor verzekeraars in praktijk.

Marktvergadering Transport
13.45 uur     Anneke Kooiman, voorzitter van het Platform Transport, praat u bij over de activiteiten van het platform in het afgelopen jaar en de plannen voor de komende periode.
13.55 uur     Presentatie marktcijfers door Madelijn Bazen, CVS
14.10 uur     Vluchtelingenproblematiek
Hélène Minderman (TLN) gaat in op de vraag wat er gaande en welke impact heeft dat op Transporteurs, verladers en verzekeraars? Aansluitend reflecteert Martijn Kammeijer (TVM) vanuit de verzekeringsbranche en is er kort gelegenheid voor vragen en discussie.
14.40 uur     Berry Jonk-van Wijk en Bastiaan Siemers (Houthoff) gaan in op verschillen tussen landen in wetgeving en vergunningen en de impact op transportverzekeringen.
 

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de Schademiddag. Wilt u daarbij aangeven welke marktvergadering u wilt bijwonen?


Trefwoorden:
Schade